Naar een netwerk in heel Nederland

Een ongekende groei van online bestellingen, dichtslibbende steden met vervuilende bestelbusjes en peperdure magazijnruimte in de winkelstraat: allemaal onderwerpen die werden opgemerkt door Yourick Fokker, Jeroen van de Kraats en Gerard Gerritsen. Dit móest efficiënter en duurzamer en daarom richtten zij in 2015 City Hub op.

Diensten
CityHub-1-1-960x450

Met een strak businessmodel en flinke dosis enthousiasme, opende City Hub eind 2015 haar eerste vestiging in Roermond. Met het Designer Outlet Center om de hoek en een goed bezochte binnenstad, bleek dat een schot in de roos en namen al snel veel winkels diensten af bij City Hub. Het pand werd een bruisende werkplaats met tientallen magazijnen, vanwaar de elektrische wagens af en aan rijden om winkels en hotels te bevoorraden.

Het succes van Roermond smaakte dan ook naar meer en resulteerde in nieuwe vestigingen in Utrecht, Leiden, Amsterdam en Maastricht. Het businessmodel is nadien uitgebreid met slim bundelen van verschillende zendingen omdat stadsvervoer daarmee veel efficiënter wordt. Daar is goede software voor nodig. Daarom heeft City Hub aan de wieg gestaan van het softwareplatform Keana. Verder is samenwerking nodig met andere partijen. City Hub heeft zich zodoende ontwikkeld tot een white label organisatie. We zijn trots op onze open samenwerking met verschillende stadskoeriers, waardoor voor elke zending een passend vervoermiddel voorhanden is.

City_Hub_Roermond-10

De vijf vestigingen hebben meer dan 1000 stops per week. Als je de stadskoerier-partners van City Hub meerekent, zoals De Fietskoerier Utrecht, EzE Delivery, Foodlogica en E-Bakkie, komt dat aantal ver boven de 1000 uit. Op die manier kunnen we voor elk type vrachtverkeer dat de stad in- en uitgaat, een oplossing bieden. Tevens kan je ook sneller opschalen en heb je specialisten op elk gebied.

City Hub heeft veel klanten, maar onze stadskoerier-partners hebben ook een eigen klantenkring. De goederenstromen die dat mee zich meebrengt, kunnen we op deze manier slim tussen de partners uitwisselen (via ons software platform Keana) zodat er altijd een geschikt vervoersmiddel is. Deze zijn altijd tot de nok toe beladen en rijden een zo efficiënt mogelijke route, zonder uitstoot. Daarnaast beperken onze elektrische transportmogelijkheden zich niet enkel tot wegen, maar kunnen wij dankzij onze partner CityBarge zelfs over water leveren.

Met deze bouwstenen is City Hub klaar voor groei naar een landelijk netwerk met hubs in 30 grote steden in Nederland. Als het groener kan, dan zorgen we ook dat het gebeurt. Met slimme en eigentijdse oplossingen die passen bij de stad van de toekomst.

Meer weten over wat ons drijft? Bekijk dan onze bedrijfsfilm!

Laten we kennismaken!

Kunnen we uw opslag en distributie ook groener maken? Of werkt u graag met ons samen? Dan drinken we graag geheel vrijblijvend een kopje koffie met u. Vul het formulier in en dan komen we zo snel mogelijk bij u terug!

"*" indicates required fields

This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Kom in contact met een van onze medewerkers

De website maakt gebruik van functionele en analytische cookies, hiervan brengen we jou graag op de hoogte.

Meer informatieOké